Renovatie van een stookruimte: Hotel Helios in Blankenberge

Wie in Vlaanderen bouwt of verbouwt, moet verplicht de EPB-regels volgen. EPB staat voor ‘Energieprestatie en Binnenklimaat’ en formuleert duidelijke regels omtrent isolatie, ventilatie, oververhitting en installaties. Ook verwarmingsketels en stookruimtes spelen hierbij een belangrijke rol, zeker als je weet dat een nieuwe verwarmingsketel voor een hoger rendement tot wel 35 % zorgt. Hotel Helios te Blankenberge, deel van hotelgroep C-Hotels,  is zich hiervan goed bewust en vroeg ons daarom om hun stookruimte te renoveren.

“Dankzij de installatie van een nieuwe verwarmingsketel kan je van een hoger rendement tot 35 % genieten.” 

Kwaliteit en comfort staan voorop. Daarom beslisten we in samenspraak met onze klant om hun oude atmosferische ketels en twee boilers te vervangen door twee nieuwe exemplaren van ACV. De keuze viel al snel op de HeatMaster, een condenserende gasketel met dubbele functie die tal van voordelen biedt:

Uitzonderlijke warmwaterproductie

Dankzij de warmtewisselaar en de geïntegreerde tank-in-tank sanitaire boiler in roestvrij staal, biedt deze ketel een uitzonderlijke warmwaterproductie. Ideaal voor een hotel dus, want hier is een optimaal warmwatercomfort essentieel. 

Tot 35 % meer rendement

Vervang je een oude atmosferische ketel, dan zorg je ervoor dat je tussen 25 en 35 % meer rendement hebt. Bij de vervanging van een recentere ketel ligt dit tussen de 15 en de 25 %.

Beperkt onderhoud

Dankzij de zelfreinigende warmtewisselaar is er slechts een beperkt onderhoud nodig. 

Totale condensatie

De verwarmingsketel zorgt voor een totale condensatie, zowel op CV als op sanitair warmwater. 

Is jouw verwarmingsketel ook aan vervanging toe of is het hoog tijd om jouw stookruimte te renoveren?

Bij Seys & Co zorgen we voor een optimalisatie van jouw stookruimte. Samen gaan we op zoek naar de meest efficiënte en snelle manier om je verwarmingsketel en stookruimte een moderne update te geven.

Contacteer ons vrijblijvend voor een afspraak.