Kies voor een warmtepomp van Vaillant.

Op de huidige markt bestaan er heel wat vormen van hernieuwbare energie, waaronder zonne-energie één van de meest gebruikte is. De energie die beschikbaar is in de lucht en de bodem zijn daarnaast ook belangrijke bronnen van energie. Warmtepompen maken gebruik van verschillende warmtebronnen zoals de bodem, grondwater of lucht en zijn dus perfect om woning, kantoor, appartement of studio te verwarmen. Daarbovenop zorgt een warmtepomp voor het verwarmen van sanitair  water. 

“Verwarmen met een warmtepomp is één van de meest efficiënte, energiezuinige en milieuvriendelijke manier voor uw verwarming, warm water en zelfs koeling te verkrijgen.”

We sommen graag enkele voordelen op die u er ongetwijfeld een andere kijk op zullen geven:

Een lagere energiefactuur

Een warmtepomp is zeer laag van energieverbruik en dat merkt u uiteraard ook aan uw energiefactuur. Het werkt voornamelijk op hernieuwbare energie en maakt voor ongeveer 25 %  gebruik van elektriciteit. Door uw verwarmingsoplossing aan te vullen met fotovoltaïsche zonnepanelen, kunt u uw verwarmingskosten zelfs tot nul reduceren. Ideaal dus voor uw energiefactuur!

Een duurzame en interessante investering

Een warmtepomp laten installeren is ongetwijfeld een interessante investering. Er zijn tal van voordelen aan verbonden en op lange termijn is de aankoop van een warmtepomp een duurzame en slimme keuze. Er bestaan verschillende soorten warmtepompen waardoor de kost/terugverdientijd varieert. Door de jaren heen is er heel wat veranderd, zijn de elektriciteitskosten gestegen en zijn warmtepompen zelfs nog iets voordeliger geworden in aankoop.  Gemiddeld is een terugverdientijd van tussen de zeven en vijftien jaar (afhankelijk van het type warmtepomp) dan ook perfect te realiseren. Daarnaast kan u rekenen op subsidies, lage onderhoudskosten en daarbovenop een cashback van €200 van Vaillant.

Milieuvriendelijk

Warmtepompen zijn een duurzame verwarmingsoplossing met een lage CO2-uitstoot en dus minder belastend voor het milieu. De toestellen halen 75% van hun energie uit hernieuwbare bronnen zoals de bodem, lucht of water. Wanneer de elektriciteit wordt opgewekt door zonnepanelen, dan is er helemaal geen uitstoot van CO2.

Warmtepompen zijn dé verwarmingsoplossingen van de toekomst. Ze veroveren niet alleen de markt omdat ze een uitzonderlijk comfortniveau garanderen, maar ook omdat ze milieuvriendelijk, efficiënt en fluisterstil zijn. 

Onderhoudsvriendelijk

Omdat er geen verbranding plaats vindt bij een warmtepomp is er ook bijzonder weinig onderhoud, ideaal dus voor uw portemonnee! Maar dat betekent niet dat er geen aandacht aan besteed moet worden. Om te genieten van een maximaal rendement en om de levensduur van uw warmtepomp zo optimaal mogelijk te houden, zorgt u samen met uw installateur best voor een periodiek onderhoud van uw warmtepomp installatie.

Weten op welke premies u recht heeft?

Bovendien biedt Seys & Co bij de installatie van een warmtepomp mogelijk recht op een premie en 200 euro cashback van Vaillant! Ga naar de website van Vlaanderen en bekijk alle details. U kan uw subsidie ook zoeken op de website van energiesparen.be.

Contacteer ons vrijblijvend voor een afspraak.