Uw appartement of studio aan zee verbouwen? Denk aan de basisakte.

U bent eigenaar van een appartement of studio aan zee en wil alles strippen en verbouwen. De basisakte is één van de basisdocumenten van het gebouw die u zeker eens moet doornemen want dit is de ‘grondwet’ van het appartementsgebouw. Hierin staat wat mag en wat niet mag als u uw appartement of studio wil renoveren. U houdt u dus best aan de regels!

Binnen een mede-eigendom mag u niet om het even welke verbouwingswerken uitvoeren. Bij de verbouwing van een appartement of studio gelden er verschillende rechten en plichten waar u best op de hoogte van bent.

Renovatiewerken die betrekking hebben op de gemeenschappelijke delen van het gebouw is vooraf het akkoord van de Algemene Vergadering van de mede-eigenaars vereist. Denken we maar aan de ramen, de inkomhal, terrassen ed. Ga in de basisakte na of een bepaalde ruimte al dan niet gemeenschappelijk is en wat u mag verbouwen of renoveren.

“Let op, laat u werken uitvoeren zonder voorafgaandelijke toestemming van de Algemene Vergadering, dan kunt u ook verplicht worden om de andere eigenaars financieel te vergoeden.”

Breng dus de syndicus op de hoogte van uw plannen zodat dit een agendapunt kan worden op de Algemene Vergadering en zorg dat u aanwezig bent. Zo bent u zeker en geïnformeerd!

Seys & Co kent het reilen en zeilen in vele appartementsgebouwen aan de Belgische kust. We bekijken, indien nodig,  de situatie voor u zodat u met een gerust hart kan verbouwen binnen of buiten.

Contacteer ons vrijblijvend voor een afspraak.